McLaren toont nieuwe bolide voor 2022

Het team van McLaren presenteerde gisteren haar nieuwe MCL36. Met de radicaal veranderde 2022-wagen hopen Lando Norris en Daniel Ricciardo komend seizoen structureel mee te doen om overwinningen.

Hoewel het papaya-oranje nog steeds duidelijk aanwezig is, is de nieuwe kleurstelling opvallend. Met een lichtere blauwtint baseert McLaren zich op de Gulf-livery waarmee het team afgelopen seizoen tijdens de Grand Prix van Monaco reed. Daarnaast lijkt de renstal te hebben gekozen voor een minder slanke vormgeving rond de Mercedes-krachtbon dan Aston Martin.

De doelstelling van het team uit Woking is duidelijk. Teambaas Andreas Seidl verklaarde dat ze met de nieuwe bolide vaker willen meestrijden om overwinningen en op termijn een gooi willen doen naar de titel. De Duitser blijft echter realistisch en erkent dat het project een meerjarenplan betreft.

Na moeizame jaren met motorleverancier Honda kende het Britse team een succesvol 2021-seizoen. De coureurs van McLaren beklommen afgelopen seizoen meerdere malen het podium met als hoogtepunt een zege tijdens de Grand Prix van Italië.