Skicrosster Nšslund wťťr onverslaanbaar, Midol klopt Zwitserse armada

's Werelds beste skicrossers kunnen zich op gaan maken voor de feestdagen: in het Süd-Tiroler Innichen stonden de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar op het programma, na de feestdagen trekt men naar Canada voor de wedstrijden in Nakiska, half januari.

Vrouwen
In de eerste wedstrijd stonden er maar drie vrouwen in de finale: de Française Marielle Berger Sabatell ging in de halve finales hard onderuit, werd na een zeldzame jurybeslissing toch in de finale gezet, maar kon daarin niet starten. De Zweedse Sandra Näslund, haar Zwitserse concurrente Fanny Smith en de Canadese Brittany Phelan stonden wel in de finale, waarin de beste start uiteraard voor Näslund was. De Zweedse werd geen seconde aangevallen en won voor de vierde keer dit seizoen, voor Smith en Phelan.

Uiteraard stonden Näslund en Smith wederom in de finale, dit keer met Marielle Thompson en Hannah Schmidt uit Canada. Die twee moesten onderling uitmaken wie als derde zou finishen, want Näslund en Smith waren te goed. De Zweedse nam in de slotfase afstand en boekte haar vijfde zege in zes wedstrijden, Smith werd juist voor de vijfde keer tweede en Thompson troefde Schmidt af in het duel om de derde plek.

Mannen
Het deelnemersveld van de eerste finale werd gevormd door de in supervorm verkerende Zwitser Ryan Regez, Bastien Midol uit Frankrijk, de Oostenrijkse seizoensrevelatie Tristan Takats en World Cup-kampioen Reece Howden uit Canada. De beste start was voor Regez, die Midol achter zich aan kreeg. De Zwitser hield de aanval echter op fraaie wijze af en boekte een mooie overwinning, voor Midol en Howden, die het duel om plek drie nét wist te winnen van Takats.

Midol staat al bijna het hele seizoen overal in de finale, dit keer moest hij op dag twee in Innichen afrekenen met maar liefst drie zwitsers: Regez, Tobias Baur en Romain Detraz. Na een start waarin stevig geknokt werd kwam Regez als leider uit de bus, maar Midol viel aan en de Fransman hield het vol: zijn eerste zege van de winter was een feit en de Zwitsers waren geklopt. Regez werd tweede, Baur pakte zijn eerste podiumplek ooit en Detraz greep er net naast.