Schansspringster Kramer net naast podium in Rusland

Het eerste World Cup-weekeinde van het seizoen voor de schansspringsters is afgesloten. Dat gebeurde in het Russische Nizhny Tagil, waar Marita Kramer een dag eerder de openingswedstrijd met gigantische overmacht won.

De Sloveense Ema Klinec was in de eerste ronde de beste, met Katharina Althaus uit Duitsland en Ursa Bogataj als tweede Sloveense in haar kielzog. Sara Takanashi uit Japan volgde op wat meer afstand, voor Nika Kriznar, ook uit Slovenië. De Nederlands-Oostenrijkse Marita Kramer stond op een wat tegenvallende zesde plek, gevolgd door nóg een Sloveense: Jerneja Brecl.

De omstandigheden waren lastig en Brecl ging daar in ronde twee niet goed mee om: ze viel tien plekken terug. Kramer deed het beter en stootte Jacqueline Seifriedsberger met afstand van de eerste plek, Kriznar leverde twee plekken in. Ook de ervaren Takanashi haalde het niet, maar Bogataj sprong wél over Kramer heen. Althaus nestelde zich tussen de twee, waarna het aan Klinec was. De Sloveense wereldkampioene sprong prima en pakte de winst, voor Bogataj en Althaus. Voor Bogataj was het pas het derde individuele World Cup-podium in inmiddels al tien jaar World Cup-deelname.