Deignan wint allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen na lange solo, Vos tweede

Lizzie Deignan heeft de eerste editie van Parijs-Roubaix Femmes gewonnen. Op de eerste kasseistrook reed de renster weg en na een solo van tachtig kilometer alleen aan op de wielerbaan van Roubaix. Ze won met meer dan één minuut op Marianne Vos, die net zoals als vorige week op het WK genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Vandaag stond de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen op het programma. Nadat het vorig jaar werd afgelast en in het voorjaar nog werd verplaatst ging het vandaag eindelijk door voor vrouwen. Nog voordat de tv uitzending begon reed Lizzie Deignan al vooruit. De Engelse van Trek-Segafredo was op de eerste kasseistrook er al vandoor gegaan.

Deignan bouwde haar voorsprong langzaam uit naar meer dan twee minuten, mede doordat er in het peloton geen controle was door de vele valpartijen op de kasseistroken. Op de laatste zware en gladde kasseistroken (Champhin-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre) ging Vos in de tegenaanval. De Nederlandse zorgde ervoor dat ze meer dan een minuut afreed van de voorsprong van Deignan, maar de zege voor de renster van Trek-Segafredo kwam nooit in gevaar. Vos moest genoegen met een tweede plaats, net zoals vorige week op het WK. Elisa Longo Borghini maakte het podium compleet in de allereerste editie van Parijs-Roubaix.