Hamilton: "Opeens zat hij bovenop me"

Eén van de meest besproken momenten van de Grand Prix van Italië is ongetwijfeld de aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Toen de Brit uit de pits kwam dook hij samen met de Nederlander de eerste chicane in en dat liep niet goed af voor de heren. Voor de pitstop had Hamilton nog alle zicht op een overwinning op het circuit van Monza.

"Ik racete echt zo hard als ik kon en ik ging eindelijk voorbij aan Lando (Norris). Op dat moment ging ik aan de leiding, of dat kreeg ik te horen althans. Ik werd naar binnen geroepen, maar de pitstop duurde te lang. Ik verloor wat tijd, ik denk een seconde en nog wat, wat het ook mag zijn", zo legde Hamilton uit voor de camera van Sky Sports.

"Ik reed daarna de pits uit en zag Daniel (Ricciardo) voorbij komen. Max zat erachter. Ik zorgde ervoor dat ik aan de buitenkant zeker één wagenbreedte ruimte liet voor hem. Daarna stuurde ik de eerste bocht in. Ik zat ervoor. Ik zat er nog steeds voor toen ik de tweede bocht instuurde. Opeens zat hij bovenop me", aldus de Brit, zo lezen we op Motorosport.com.

In de eerste ronde hadden de twee titelrivalen al een momentje samen. In de tweede chicane probeerde Hamilton Verstappen te passeren maar daar was geen ruimte voor. "Het was exact hetzelfde scenario. Ik zat in exact dezelfde positie (in de eerste ronde), maar ik week uit. Dat is racen. Hij wilde vandaag niet uitwijken. Zodra hij in de tweede bocht kwam, wist hij hoe het af zou lopen. Hij wist dat hij over de kerbs zou stuiteren, maar toch deed hij het."

"We zullen het erover gaan hebben bij de stewards, maar ik weet verder niet echt wat ik ervan moet zeggen", aldus Hamilton.

Dankzij de halo kon de Brit ongehavend uit zijn Mercedes stappen na de crash met Verstappen. "Ik heb wel wat last van m’n nek omdat het wiel op mijn hoofd terecht kwam, maar het zal wel goed komen verder", zo besloot Hamilton zijn verhaal.