Verstappen: "Het gaat een interessante strijd worden morgen"

Waar in aanloop naar dit weekend vooral een Mercedes-dominantie werd verwacht staat Max Verstappen morgen plots op de eerste startplek. Lewis Hamilton beleefde een slechte start waardoor hij niet verder kwam dan de vijfde plek en winnaar van de sprintkwalificatie Valtteri Bottas moet morgen achteraan starten door de gridstraf na een motorwissel.

"Het allereerst fantastisch om weer hier te zijn en de Italiaanse fans te zien. Ze zijn enorm gepassioneerd in de autosport, dus het is goed om ze te zien. De race ging beter dan verwacht. We hadden een goede start en schoven door naar P2. Het zijn weer twee mooie punten die we hebben gescoord en we starten morgen vanaf pole positie", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ondanks dat de Nederlander vanaf pole start, waakt hij voor teveel enthousiasme. "Mercedes lijkt nog steeds erg snel en ik gaf alles om in de buurt te blijven. Het gaat een interessante strijd worden morgen. We hebben onze auto afgesteld om een goede topsnelheid te hebben, dus ik maak me daar met betrekking tot de race niet zo veel zorgen over. We weten echter ook dat Mercedes gedurende het gehele rondje erg snel is, maar we gaan desondanks een goede race proberen te rijden morgen."