Russell naar Mercedes als nieuwe teamgenoot van Hamilton

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier, vanochtend is namelijk bekend gemaakt dat George Russell volgend jaar voor Mercedes zal rijden. De geruchten gingen al lange tijd en nadat gisteren officieel bekend werd dat Valtteri Bottas het team zou verlaten wist iedereen het eigenlijk ook wel zeker.

Russell maakt al lange tijd uit van het programma van Mercedes en mocht in 2020 al een race invallen bij de renstal toen Lewis Hamilton ziek met corona in quarantaine moest blijven.

"Het is een bijzondere dag voor mij persoonlijk en professioneel, maar ook een dag met gemengde gevoelens. Ik kijk er naar uit en ben nederig om volgend jaar bij Mercedes te mogen werken, wat een enorme carrièrestap is, maar het betekent ook dat ik afscheid zal nemen van mijn teamgenoten en vrienden bij Williams. Het was een eer om met elk lid van het team samen te werken en een eer om de naam Williams in de F1 te vertegenwoordigen", aldus Russel.

Hamilton heette zijn teamgenoot met veel enthousiasme welkom. "Door hard werken heeft hij zijn plek terecht verdiend. Ik kijk ernaar uit om hem te zien groeien als coureur met dit geweldige team en om met hem samen te werken om Mercedes F1 naar een hoger plan te brengen."