Moto2-coureur Gardner doet gooi naar wereldtitel, punt voor Bendsneyder

Motorcoureur Remy Gardner heeft een flinke slag geslagen in de strijd om de wereldtitel in de Moto2. De Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone leverde winst op voor de KTM-coureur, die zijn voornaamste concurrent uit zag vallen.

We gingen van start met Marco Bezzecchi, Jorge Navarro en Sam Lowes op de eerste rij, waarbij Lowes de twee anderen passeerde en de leiding pakte. WK-leider Remy Gardner kwam wat naar voren en nam de derde plek in beslag, Bo Bendsneyder verloor twee posities vanaf zijn dertiende startplek.

Bezzecchi nam de leiding weer terug van Lowes, die Gardner achter zich aan kreeg. De Australiër ging lekker, nam Lowes te grazen en pakte de leiding over van Bezzecchi. Achter Lowes kwam Fabio Di Giannantonio ook aansluiten, hij ging voorbij Navarro naar plek vier in de kopgroep van vijf man.

Met vier ronden te gaan knalde titelkandidaat Raul Fernandez vanaf plek zeven onderuit, waarbij de sterke rookie zich pijn gedaan leek te hebben - hij liep wel zelf weg. Gardner en Bezzecchi reden ondertussen gezamenlijk wat weg bij Navarro en Lowes, die dan weer een gat hadden naar Di Giannantonio en Augusto Fernandez.

Gardner wist Bezzecchi de rest van de race achter zich te houden en breidde zijn voorsprong in de titelstrijd uit. Navarro completeerde het podium, voor Lowes, Di Giannantonio en Augusto Fernandez. Bendsneyder kwam als vijftiende over de meet, één plek voor supertalent Fermin Aldeguer, en pakte zo één punt.