Aanvaller Bardet boekt ritzege in Vuelta

Romain Bardet heeft de veertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Franse klimmer was mee gesprongen in de vroege vlucht en op de slotklim was de renner van team DSM duidelijk te sterk voor zijn medevluchters. In het klassement bleef de Noor Odd Christian Eiking aan de leiding.

Vanuit de start kregen we in de veertiende rit een ruime kopgroep van achttien. Al snel werd duidelijk dat de kopgroep mocht gaan strijden om de dagzege, doordat het peloton de kopgroep meer dan elf minuten gaf. Op weg naar de slotklim Pico Villuercas viel de kopgroep uit elkaar.

Romain Bardet begon de klim met een achterstand van meer dan één minuut, maar op de slotklim herstelde de renner van team DSM snel de scheve situatie en reed naar zijn eerste zege in de Vuelta. Hij won met driekwart minuut voorsprong op de Spanjaard Jesus Herrada. Naast de ritzege nam Bardet ook de bergtrui over Damiano Caruso.

Tussen de klassementsrenners was het lang wachten tot er iets gebeurde op de slotklim van de Pico Villuercas. Pas in de slotkilometers koos Miguel Ángel López voor de aanval. De Colombiaan sloeg een mooi gaatje van twintig seconden, waarna Primoz Roglic in de laatste kilometer het gat weer bijna dicht reed en uiteindelijk samen met Enric Mas en Jack Haig op vier seconden zou eindigen van de Colombiaan.