OS: Baanrenster Wild wint brons op het omnium, goud voor de Amerikaanse Valente

Kirsten Wild is goed van start gegaan in het omnium. Op de door ernstige valpartijen ontsierde scratch, het eerste van vier onderdelen in het omnium, werd ze vijfde.

De scratch verliep rustig tot twee rondes van het einde, waarvan vooral de laatste grote gevolgen had. Onder meer de Belgische Lotte Kopecky, de Britse Laura Kenny en de Italiaanse Elisa Balsamo lagen bij de valpartij. Ook werd de wedstrijdjury geraakt bij de valpartij.

In de sprint raakte Wild wat ingesloten en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. De scratch werd gewonnen door Amerikaanse Jennifer Valente, de Japanse Yumi Kajihara en de Australische Anette Edmondson en de Noorse Anita Stenberg.

Later vannacht volgen nog de temporace, de afvalrace en de afsluitende puntenkoers.

Update 4.34 uur
In de temporace, het tweede onderdeel van het omnium, deed de 39-jarige Nederlandse goede zaken in het klassement. Ze eindigde op dit tweede onderdeel als tweede achter de Britse Kenny en steeg daarmee naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Ze heeft daarin zes punten achterstand op de Amerikaanse Valente.

Update 4.47 uur
In de afvalkoers heeft Wild geen goede zaken gedaan voor het algemeen klassement. In het derde onderdeel ging de Nederlandse er al vroeg uit, waardoor ze naar de vijfde plaats terugzakte in het algemeen klassement. De Amerikaanse Valente blijft aan de leiding staan voor de Japanse Kajihara. 

Update 6.04 uur
Kirsten Wild heeft brons gewonnen op het omnium. In de puntenrace sprokkelde Wild net voldoende punten om te stijgen naar de derde plek. De Amerikaanse Valente werd olympisch kampioen, Yumi Kajihara uit Japan pakte het zilver. Zowel Valente als Kajihara kwamen in de puntenkoers nog ten val, maar dat had geen gevolgen voor de stand.