OS: Turnster Wevers kan olympische titel niet verdedigen

Sanne Wevers is er niet in geslaagd om bij de Olympische Spelen in Tokio de finale te bereiken op de evenwichtsbalk en dus haar olympische titel te kunnen verdedigen. In de kwalificaties kwam Wevers niet verder dan een score van 13,866 en dat was onvoldoende voor een plek in de eindstrijd.

Lieke Wevers,Eythora Thorsdottir en Vera van Pol turnden in tegenstelling tot Sanne Wevers een volledige meerkam en Lieke Wevers en Thorsdottir maken nog kans op een finale. Lieke Wevers staat voorlopig twaalfde. Ondanks een val van de balk bezet Thorsdottir plek dertien. De beste 24 turnsters (maximaal twee per land) plaatsen zich voor de meerkampfinale.

De Nederlandse vrouwen staan in de landenwedstrijd vooralsnog zevende. De beste acht landen plaatsen zich voor de eindstrijd.

Update 11.54 uur

De Nederlandse vrouwen zijn er niet in geslaagd om de finale van de landenwedstrijd te bereiken. Oranje bezet na vier van de vijf subdivisies de negende plaats met een totaalscore van 160,263. Alleen de beste acht landen plaatsen zich voor de finale.

Update 15:23 uur

Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers zijn er niet in geslaagd om de meerkampfinale te bereiken. Wevers eindigde met 53,365 als 25e op de geschoonde lijst (maximaal twee turnsters per land) en Thorsdottir met 52,899 als 26e. Alleen de eerste 24 turnsters plaatsen zich voor de eindstrijd.