Price overklast Clayton bij World Matchplay, Cross verliest van Rydz

Gerwyn Price heeft dinsdag op overtuigende wijze de kwartfinales bereikt van de World Matchplay. De regerend wereldkampioen was met maar liefst met 11-3 te sterk voor Jonny Clayton. De als vijfde geplaatste Rob Cross werd verrassend uitgeschakeld.

Price begon uitstekend aan het Welshe onderonsje in Blackpool en won de eerste drie legs, maar daarna kwam Clayton sterk terug. De Premier League-winnaar trok de stand gelijk: 3-3. Spannend werd het niet meer, want Price trok met 101 gemiddeld en 68% op de dubbels de volgende acht legs naar zich toe. 

Price, die in de eerste ronde had gewonnen van de Nederlander Jermaine Wattimena, neemt het in de kwartfinale op tegen Dimitri Van den Bergh. De titelverdediger won in een hoogstaande partij met 11-8 van Dave Chisnall. Rob Cross werd in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld. De Engelsman, winnaar van 2019, ging met 11-8 pijnlijk onderuit tegen zijn landgenoot Callan Rydz.

Michael van Gerwen is de enige van vijf Nederlandse deelnemers die nog in het toernooi zit. De tweevoudig winnaar speelt woensdagavond tegen Ian White.

Uitslagen World Matchplay - tweede ronde 
Callan Rydz 11-8 Rob Cross
Krzysztof Ratajski 11-5 Luke Humphries
Gerwyn Price 11-3 Jonny Clayton
Dimitri Van den Bergh 11-8 Dave Chisnall

Programma woensdagavond (20.00u)
Michael Smith v Jose de Sousa
Gary Anderson v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Ian White
Peter Wright v Joe Cullen