Mountainbikers FlŁckiger en Ferrand-Prevot boeken shorttrackzege

De World Cup mountainbiken is deze week neergestreken in het Franse Les Gets, waar vrijdagavond de shorttrackwedstrijden werden verreden. Het parcours was weliswaar niet ontzettend moeilijk, het leverde wel spannende wedstrijden op.

Bij de vrouwen reed enige tijd een groep voorop, die langzaam wat werd uitgedund. In de slotfase opende Jenny Rissveds de aanval, maar de Zweedse olympisch kampioene ging iets te vroeg, zo gaf ze na afloop ook aan: "Ik wilde mijzelf eens uitdagen en niet één, maar twee ronden voor het einde gaan. Dat was iets te vroeg", lachte ze.

Rissveds werd gepasseerd door wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot en niemand haalde de Française meer bij. De Zwitserse Sina Frei kwam nog goed in de buurt en werd tweede, Rissveds wist het Zwitserse duo Linda Indergand/Alessandra Keller nog net van zich af te houden voor plek drie. Anne Tauber werd negende, Sophie von Berswordt 24e en Anne Terpstra 26e.

Bij de mannen had Mathias Flückiger er flink zin in. De Zwitser trok de gashendel al vroeg wagenwijd open en moest die aanval weliswaar even staken, het zorgde er wel voor dat een fors deel van het veld af moest haken. In de slotfase viel de Tsjech Ondrej Cink aan, gevolgd door Jordan Sarrou uit Frankrijk en Flückiger.

De Zwitser nam het over, trok nog eens hard door en reed naar een indrukwekkende zege, voor Sarrou en Cink. Milan Vader eindigde als elfde.