Cavendish boekt 31ste zege in Tour de France

Mark Cavendish heeft de vierde rit in de Tour de France op zijn naam geschreven. De 36-jarige Brit was in de massasprint de snelste van het pak en boekte zijn 31ste zege in de Tour de France. Zijn laatste zege in de Tour was van vijf jaar geleden. Mathieu van der Poel blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

In tegenstelling tot de derde etappe verliep de vierde rit zonder grote incidenten. Op papier was dit een rit voor de sprinters en op tien kilometer leek er niks aan de hand voor het peloton. Ze hadden de kopgroep met Brent van Moer en Pierre-Luc Périchon onder controle, maar een aanval van Van Moer zorgde toch voor een leuke finale. De Belg van Lotto Soudal liet zijn medevluchter achter en op vijf kilometer had hij nog een voorsprong van 45 seconden.

Even leek een stunt in de maak voor de jonge Belg, maar in de laatste vijf kilometers ging het zo hard en werd Van Moer in de laatste 500 meter gegrepen, waardoor we een nieuwe sprint kregen in de Tour de France en daarin was de 36-jarige Cavendish duidelijk de snelste voor Nacer Bouhanni en Jasper Phlipsen. Voor Cavendish was het zijn 31ste in de Tour de France en heeft nog maar drie zeges nodig om het record van Eddy Merckx te evenaren.

In het algemeen klassement blijft Van der Poel aan de leiding staan. De geletruidrager kwam als twaalfde over de streep en heeft in het algemeen klassement een voorsprong van acht seconden op Julian Alaphilippe. Woensdag staat een tijdrit op het programma van 27 kilometer.