EK: ItaliŽ ook te sterk voor Wales

Italië heeft zijn laatste groepswedstrijd dit EK voetbal winnend weten af te sluiten. De Italianen, die al zeker waren van de groepswinst, versloegen in Rome Wales met 1-0. Ondanks het verlies plaatst ook Wales zich als de nummer twee in de groep voor de achtste finales.

Italië begon het afsluitende groepsduel tegen Wales met maar liefst acht nieuwe namen in het veld in ten opzichte van de wedstrijd tegen Zwitserland. De wedstrijd begon rommelig bij beide ploegen. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de Italianen in de 11e minuut. Een verre voorzet van Bastoni viel voorbij de tweede paal, het been van Belotti kon de bal echter niet raken. Italië begon beter te spelen en in de 24e minuut de eerste echte kans van de wedstrijd.Morrell leverde de bal in bij Bernardeschi, die geen tijd verliest en Belotti wegstuurde. Het schot van de spits wordt gekraakt en Chiesa kan er zijn voet niet meer tegen aanzetten. In de 39e minuut kwamen de Italianen verdiend op voorsprong. Pessina verlengde een vrije schop met zijn voet in de verste hoek. Ook in het vervolg van de eerste helft waren de Italianen beter, maar gescoord werd er niet meer.

In de 53e minuut een grote kans op de 2-0. De vrije trap van Bernardeschi kwam echter tegen de paal. Twee minuten later moest Wales met een man minder verder, nadat Ethan Ampadu rood kreeg toen hij met zijn voet bovenop de enkel van Bernardeschi stapte. Italië bleef de regie in de wedstrijd houden waar Wales weinig op de andere helft te vinden was. In de 75e minuut alsnog een grote kans voor Wales, maar Bale schoot zijn volley meters over het Italiaanse doel. In het vervolg van de wedstrijd waren er geen grote kansen meer.