EK: Spanje in de problemen, ook Polen wordt niet verslagen

In Sevilla hebben Spanje en Polen ook hun tweede groepswedstrijd afgewerkt op het Europees kampioenschap voetbal. Het werd geen geweldig spectaculaire wedstrijd, maar zo nu en dan waren er best wat leuke oplevingen te zien.

Voormalig Eredivisiespeler Mateusz Klich deed Spanje al vroeg schrikken met een schot, maar dat eindigde op het dak van het doel. Twintig minuten later werd de score geopend, of toch niet, maar toch wel: Gerard Moreno leverde de bal aan bui Alvaro Morata, die de 1-0 binnen tikte. Die werd wegens buitenspel afgekeurd, maar de VAR besloot anders, want het was toch géén buitenspel.

Daar bleef het enige tijd bij, tot de Spanjaarden zich kort voor rust kapot schrokken: Karol Swiderski schoot op de paal, Robert Lewandowski had zijn neusje voor de goal in het hotel laten liggen en wist een perfecte rebound op doelman Unai Simon te knallen. Moreno schoot niet veel later de bal nog in het zijnet na een pass van Jordi Alba, waarmee de 1-0 ruststand bereikt was.

Tien minuten na rust trok Polen de stand zowaar gelijk: Lewandowski maakte zijn enorme misser enigszins goed, klopte Aymeric Laporte en kopte de 1-1 binnen. Amper twee minuten later ging Jakub Moder op de voet van Moreno staan: penalty Spanje. Moreno kon de kans benutten, maar schoot op de paal, waarna Morata de rebound een meter of wat naast het doel schoot.

Verder bleef het even een tijd rustig, tot een grote Spaanse kans na een dikke tachtig minuten. Wojciech Szczęsny gooide zich echter voor de bal, ook al moest hij daardoor even naar adem happen, en voorkwam een Spaanse voorsprong. In het restant van de wedstrijd was er weliswaar meer Spaanse dan Poolse dreiging, het kwam niet meer tot een overwinning. Polen pakte een waardevol punt, Spanje pakte een zeer teleurstellend punt.