EK: Gosens uitblinker in prachtig duel tussen Duitsland en Portugal

Duitsland heeft zich heerlijk herpakt op het EK. In de eerste wedstrijd werd er nog verloren van Frankrijk en ook tegen Portugal kwam 'die Mannschaft' achter, waarna de Duitsers in de eerste helft nog de wedstrijd volledig omdraaide. Uiteindelijk won Duitsland overtuigend met 4-2 van titelverdediger Portugal.

Duitsland begon sterk aan het duel tegen Portugal. De ene na de andere aanval van de Duitsers was gevaarlijk en na vijf minuten leek Duitsland ook op 1-0 te komen. Robin Gosens leek de score te openen, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel van Serge Gnabry. Na een kwartier kreeg Duitsland nog een tegenvaller te verwerken na een prachtige counter van Portugal, waar Cristiano Ronaldo het eindstation was.

Toch ging Duitsland met een 2-1 voorsprong rusten na twee eigen doelpunten van de Portugezen. Eerst werkte Ruben Dias een harde voorzet van Gosens in het eigen doel, daarna was het Ruben Guerreiro die niet uit de weg kon springen, toen Kimmich de bal hard voor het doel langs speelde.

Duitsland bleef aanvallend spelen in de tweede helft en leek al vroeg de wedstrijd te beslissen met uitblinker Gosens. Eerst gaf hij na een prachtige aanval de assist op Kai Havertz en niet veel later zorgde hij ook nog voor de 4-1. Dat was ook direct de laatste wapenfeit voor de oud-speler van Heracles en FC Dordrecht. Hij werd gewisseld met lichte klachten.

Portugal kwam uit het niets terug tot 4-2 na een goal van Jota op aangeven van Ronaldo en was ook nog dicht bij de 4-3 na een geweldige uithaal van invaller Renato Sanchez, die uiteenspatte op de paal.

Met de zege in München zette Duitsland zich weer op de EK-kaart. De nieuwe nummer drie Portugal wacht in Groep F nog een wedstrijd tegen Frankrijk om zich te plaatsen voor de volgende ronde.