Verstappen: "We gaan dit weekend wel zien hoe sterk dat we zijn"

Komend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma op het circuit van Barcelona. Na een moeizaam weekend voor Max Verstappen in Portugal denkt de Nederlander dat de wedstijd van zondag veel duidelijk zal maken over de verhoudingen in de top van de F1.

Grip was afgelopen weekend het grote probleem voor de Red Bull van Verstappen op het circuit van Portimao en hij heeft er nog niet precies de vinger achter waar het probleem aan lag. "Als we dat precies wisten, hadden we het natuurlijk aangepakt. Het is een beetje gissen. Ik denk dat het gebrek aan grip ons niet in het voordeel werkt. Het is in ieder geval niet echt een baan voor ons", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

In aanloop naar de race in Barcelona schetst Verstappen de moeilijkheid van het doorontwikkelen van de auto gedurende het seizoen. "De auto’s blijven doorontwikkeld worden, dus het is zaak daar constant het beste uit te blijven halen. Er zijn altijd sterke en zwakke punten, maar ik denk dat het in het algemeen erom draait om een goede balans in de auto te vinden. Dat is niet altijd even makkelijk."

Veel volgers van de Formule 1 kijken uit naar de race in Spanje. De baan nabij Barcelona zou volgens de kenners een goed beeld geven van de echte verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull. "We weten in het algemeen wel wat we hier in Barcelona moeten doen om de auto af te stellen. We hebben hier al veel gereden en getest. Dit is ook echt wel een baan op pure prestaties, dus als je een goede auto hebt, ga je op Barcelona ook echt wel hard. We gaan dit weekend wel zien hoe sterk dat we zijn."

Voor Verstappen wordt de GP van Spanje zijn honderdste wedstrijd voor Red Bull Racing en dat ook nog eens op de baan waar hij zijn eerste race won. Natuurlijk werd hem gevraagd of hij deze race in het bijzonder zou willen winnen. "Ja, en race 101 en 102 en 103…..Uiteindelijk zal ik er niet op terugkijken dat ik bijvoorbeeld de eerste en 100e race gewonnen heb. Hopelijk mogen we er heel veel achter elkaar winnen, dat zou het beste zijn."