50PLUS laatste Kamerlid kwijt, Den Haan verlaat ouderenpartij

Jaren van ruzie maken en interne chaos hebben er vandaag in geresulteerd dat 50PLUS niet meer vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer. De in maart als 50PLUS Kamerlid gekozen Liane den Haan heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de partij de rug toekeert en haar zetel behoud.

Nadat partijvoorzitter Jan Nagel in aanloop naar de verkiezingen Den Haan presenteerde als lijsttrekker werden er al de nodige twijfels geuit. De nieuwbakken politica heeft een verleden van ruzie en onrust bij haar vorige functie als voorzitter van ouderenorganisatie ANBO. Velen betwijfelden of ze rust kon brengen in het ruziebolwerk van de ouderenpartij.

Die twijfel bleek terecht en Den Haan en 50PLUS leken samen meer op een giftige cocktail dan een goed werkende samenwerking met hoop voor de toekomst. Na de dramatisch verlopen Tweede Kamerverkiezingen waar de partij terug ging van vier naar één zetel bleef het onrustig en vlogen de verwijten binnen 50PLUS heen en weer. Gisteren deed Den Haan in een 'gelekt rapport' al een boekje open over de rotzooi binnen de partij. Vanuit het bestuur, de kandidatenlijst en ook volgens vele leden werd Den Haan inmiddels als ongeschikt beoordeeld.

Zoals zo vaak bij de ouderenpartijen worden problemen niet opgelost maar ontploft de partij en splitst iemand zich af. In dit geval is het erg overzichtelijk aangezien Den Haan het enige Tweede Kamerlid is voor de ouderen. Ze zal dus lid van het parlement blijven maar niet langer namens 50PLUS.

"Ik blijf als volksvertegenwoordiger senioren een krachtige stem geven, maar niet langer onder de vlag van 50Plus", zo laat Den Haan in een verklaring weten.