Bilbao wint na prachtige afdaling vierde rit Tour of the Alps

Pello Bilbao heeft na een geweldige afdaling de vierde en voorlaatste rit in de Tour of the Alps gewonnen. De Bask was vervolgens in de sprint te sterk voor Aleksandr Vlasov en klassementsleider Simon Yates.

De vierde rit in de Tour of the Alps was opnieuw een prachtige rit met meerdere beklimmingen. Op de laatste klim van de dag zorgde Ineos Grenadiers voor een indrukwekkende trein, alleen hun kopman Pavel Sivakov kon niet mee met de betere klimmers van de dag.

Simon Yates en Aleksandr Vlasov waren de beste op de lastige slotklim en het tweetal leek te gaan strijden voor de ritzege, maar in de zeer technische afdaling zou Pello Bilbao terugkeren en sloot op twee kilometer van de streep aan bij Yates en Vlasov. De 31-jarige renner Bahrain - Victorious zette vervolgens direct druk en Yates en Vlasov konden met moeite het wiel houden van Bilbao. In de sprint die zou volgen was de 31-jarige Bask vervolgens de beste en boekte zijn eerste ritzege van het jaar, nadat hij twee weken geleden nog nipt langs de ritzege greep in zijn Baskenland.