'Quad King' Chen pakt derde wereldtitel kunstschaatsen op rij

Kunstschaatser Nathan Chen heeft zich bij de grootsten ooit gevoegd. De 21-jarige Amerikaan veroverde in Stockholm zijn derde opeenvolgende wereldtitel, vooal dankzij een fantastische vrije kür.

Na de korte kür was de leiding in handen van tweevoudig olympisch kampioen Yuzuru Hanyu uit Japan, voor zijn 17-jarige landgenoot Yuma Kagiyama en Chen. In de vrije kür liet Quad King Chen zien zijn bijnaam waard te zijn: hij toverde vijf viervoudige sprongen op het ijs en zette een monsterscore neer.

Kagiyama kwam daar bij lange na niet aan, maar verzekerde zich wel van een podiumplek, waarna Hanyu het af kon maken. Dat deed hij echter niet: de olympisch kampioen was slordig en verloor niet alleen plek één, maar kwam ook achter Kagiyama terecht. Chen pakte zo het goud, voor Kagiyama en Hanyu.

Het ijsdansen leverde goud op voor het Russische paar Victoria Sinitsina/Nikitina Katsalapov, die zowel in de ritmische dans als de vrije dans het beste waren. Zilver was voor de Amerikanen Madison Hubbell en Zachary Donohue, voor Piper Gilles en Paul Poirier uit Canada. Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen eindigden namens Nederland als 29e.