World Cup-finales afdaling alpineskiërs afgelast, Feuz en Goggia gekroond

In het Zwitserse Lenzerheide wordt deze week het World Cup-seizoen voor de alpineskiërs afgerond. Dat gaat nog niet helemaal lekker, want de afdalingen van woensdag zijn wegens hevige sneeuwval afgelast en worden - zoals de regels voorschrijven - ook niet meer ingehaald.

Zonder nog een ontknoping werden zo de eindwinnaars op dé snelheidsdiscipline gekroond. Bij de mannen ging die titel alweer voor de vierde keer op rij naar de Zwitser Beat Feuz, die dit seizoen het hoogtepunt in januari had liggen met een dubbele afdalingszege tijdens de Hahnenkammrennen op de Streif in Kitzbühel. Alleen Matthias Mayer uit Oostenrijk eindigde in de buurt, maar ook met hem was het gat al groot.

Bij de vrouwen kreeg het Zwitserse duo Corinne Suter en Lara Gut-Behrami geen kans meer om Sofia Goggia in te halen. Net als in 2018 ging de eindzege zo naar de Italiaanse, die sinds eind januari niet meer in actie kwam nadat ze een flinke knieblessure op had gelopen. Tot die tijd had ze een uiterst indrukwekkend afdalingsseizoen: ze opende met een tweede plek en won daarna vier keer op rij, waaronder een dubbel in Crans Montana.

Donderdag staan in Lenzerheide de super-G's vooralsnog op het programma. De vrouwen staan gepland om 09.30 uur, de mannen om 11.00 uur.