Slopestylegoud voor freestyleskiërs Ragettli en Gu

In het Amerikaanse Aspen hebben 's werelds beste freestyleskiërs op de slopestyle zaterdagavond gestreden om de wereldtitels. Het waaide stevig op de Buttermilk-piste, maar toch werd het een mooie wedstrijd die pas aan het einde beslist werd.

Vrouwen
Na het goud in de halfpipe ging Gu Eileen er ook op de slopestyle vol voor. Met onder meer een fraaie switch left 270, frontside switchup pretzel 270 en right cork 900 buick was de 17-jarige Amerikaanse Chinese in run één goed voor 84,23 punten en dat bleek goud waard. De Zwitserse Mathilde Gremaud pakt met 77,15 punten uit run twee het zilver, voor de 76,18 punten waarmee de Canadese Megan Oldham in de derde run nog over Tess Ledeux heen wipte.

Mannen
Voorafgaand aan zijn derde en laatste run stond Andri Ragettli op de derde plek, maar de Zwitser haalde flink uit: met onder meer een switch left 450 continuing 270, switch left double bio 1620 safety en een left double 1620 double tail grab scoorde hij 90,65 punten. Hij stootte de Amerikaan Colby Stevenson en diens 89,55 punten daarmee van de troon, Stevenson's landgenoot Alexander Hall kwam na twee mislukte runs op de proppen met 86,01 punten in run drie, goed voor brons.