Ajax loot Young Boys in achtste finales Europa League

Ajax treft volgende maand in de achtste finales van de Europa League BSC Young Boys uit Zwitserland. Dit bleek na gehussel met de balletjes vrijdag in Nyon. 

Ajax speelt donderdag 11 maart eerst thuis en een week later is de return in Bern. Er is bij beide confrontaties geen publiek welkom. In de eerste knock-outronde schakelde Ajax Lille OSC, de huidige koploper in de Franse Ligue 1, uit. Young Boys elimineerde knap het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz.

Ajax en Young Boys stonden in het verleden pas één keer eerder tegenover elkaar, in het seizoen 1987/1988 in de Europa Cup II. De Noord-Hollanders waren destijds twee keer nipt met 1-0 te sterk.

Young Boys is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg van trainer Gerardo Seoane stevent als koploper af op de landstitel. De voorsprong de nummer twee FC Basel bedraagt na 21 speelrondes liefst achttien punten. Young Boys werd de afgelopen drie jaar ook al kampioen. Bij Young Boys staat Miralem Sulejmani onder contract. De 32-jarige Servische aanvaller was tussen 2008 en 2013 actief bij Ajax. 

De loting voor de achtste finales van de Europa League leverde met Manchester United-AC Milan een prachtig affiche op. Verder stuit Olympiacos, dat in de vorige ronde PSV versloeg over twee duels door een laat doelpunt in de return in Eindhoven, op Arsenal.