Formule 1 wil heel graag race in Afrika

De Formule 1 doet er alles aan om zo snel mogelijk weer een race in Afrika op het programma te krijgen. Na de laatste race in 1993 ontbreekt het continent steevast op de wedstrijdkalender, iets waar de F1 organisatie verandering in wil brengen.

Lewis Hamilton strijdt al jaren voor een race op Afrikaanse bodem en ook F1 eigenaar Liberty Media heeft de wens eerder uitgesproken. "Ik ben het volledig eens met Lewis", aldus Chloe Targett-Adams tijdens een online seminar van Blackbook, zo meldt Motorsport.com. Targett-Adams is binnen de Formule 1 verantwoordelijk voor het contact met de grand prixorganisatoren. "Afrika is een continent waar we niet racen en dat is gewoon verkeerd. Het is een plek waar we heel graag naartoe willen, het heeft onze prioriteit. We zijn al een aantal jaren met mogelijke kandidaten in gesprek", zo vult ze aan.

Bij mogelijke wedstrijdlocaties wordt er vooral gekeken naar het circuit van Kyalami Zuid-Afrika waar in het verleden twintig maal het F1-circus neerstreek. Ook het stratencircuit van Marrakech wordt als mogelijke optie bekeken.