FOK! Wat een weer: het lijkt wel lente!

winterbanner

Vanochtend zijn er aanvankelijk vrij veel wolkenvelden maar in de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit zonnig, wel blijft er wat sluierbewolking aanwezig. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C in het noorden en rond 17°C in het zuiden, waarmee het zeer zacht is voor de tijd van het jaar. Op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter vanwege het koude water en de ijsrestanten in de omgeving. De zuidelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het op wat hoge sluierbewolking na, vrij helder. De temperatuur daalt naar circa 5°C. De zuidelijke wind is matig, vlak aan zee soms vrij krachtig.

Zondag overdag blijft er wat hoge sluierbewolking aanwezig maar de zon komt hier vrij makkelijk doorheen. Het blijft droog. De wind wordt zuidoost en zwak tot matig en de middagtemperatuur varieert van 12°C in het noordwesten, op de Waddeneilanden enkele graden minder, tot 17°C in het zuiden. (Bron: KNMI)

Om officieel de koudeperiode af te sluiten een mooie foto van Scherpschutter die een foto instuurde van smeltwater, de bovenste laag is gesmolten maar er ligt nog een laag ijs onder. Dank voor deze foto!

 

Smeltwater, het eind van de kou (Foto: Scherpschutter)
Smeltwater, het einde van de kou (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.