Ballerini opnieuw de beste in de Tour de la Provence

Davide Ballerini heeft na de openingsrit ook de tweede etappe in de Tour de la Provence gewonnen. De Italiaan van Deceuninck- Quick Step was in een sprint heuvelop net iets sneller dan Giulio Ciccone. Door de zege verstevigde Ballerini de leiding in het algemeen klassement.

De tweede etappe in deze Tour de la Provence van Cassis naar Manosque verliep over een golvend parcours met op het einde een klein klimmetje. Vroeg in de etappe reden vijf renners weg uit het peloton en namen een mooie voorsprong, maar in het peloton zorgde Deceuninck-Quick Step samen met Trek-Segafredo voor de achtervolging.

Op zo’n 40 kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Door de vele regenval ging onder meer Arnaud Démare onderuit en zou niet meer meespelen voor de dagzege. Ondanks de valpartijen bleef het peloton jagen op de koplopers en in de laatste twintig kilometer waren ze allemaal ingerekend en kon het peloton zich gaan opmaken voor een lastige en nerveuze finale, mede door het weer.

In de laatste kilometers waren er nog verschillende valpartijen. Alexandr Vlasov gleed weg en in de valpartij nam hij wereldkampioen Julian Alaphilippe mee in zijn val en de twee konden niet mee doen voor de dagzege. Ondanks dat Deceuninck-Quick Step een mannetje moest missen maakte Davide Ballerini het opnieuw af voor de Belgische ploeg. Voor de Italiaan was het alweer zijn tweede zege in twee dagen en is ook de leider in de Franse rittenkoers, waar zaterdag de rit naar de Mont Ventoux/Chalet Reynard op het programma staat.