Final Fantasy XIV Online Patch 5.45 uitgerold

Final Fantasy XIV Online Patch 5.45 arriveert vandaag, met als headliner het nieuwste hoofdstuk in de 'Save The Queen'-quest-serie. Daarnaast is de 'Final Fantasy XIV Announcement Showcase'-livestream bevestigd voor 6 februari.

De 'Save The Queen'-quest-serie is een meerdelig avontuur met een verhaal dat is geschreven door de game-maker Yasumi Matsuno (Final Fantasy Tactics, Final Fantasy XII), die ook het verhaal schreef van de zeer populaire Return to Ivalice alliance raid-serie in Final Fantasy XIV: Stormblood.

Patch 5.45 brengt onder andere de volgende updates naar pc, Mac en PlayStation 4:

  • Resistance Weapon Quests-update: “Save the Queen: Past to Rest” – De strijd om het zuidelijke front wordt voortgezet. Aangezien het verzet er niet in slaagde Castrum Lacus Litore te heroveren, lijkt de kans op een overwinning verkeken.
  • Nieuwe, grootschalige Battle Content: “Delubrum Reginae” – Deze nieuwe gevechtscontent omvat een normal mode voor 24 spelers en een pittige savage mode voor 48 spelers tegelijk.
  • Resistance Weapon-updates – Spelers die ver genoeg zijn gevorderd in de “Save the Queen”-questline kunnen hun Resistance Weapons met twee extra tiers upgraden in Patch 5.45. De tweede upgrade-tier laat spelers bepaalde parameters van het wapen veranderen om het aan hun speelstijl aan te passen.
  • Blue Mage-update – De blue mage krijgt een aantal nieuwe updates, waaronder een hogere level-cap van 70, nieuwe blauwe magie om van vijanden te leren, nieuwe job-specifieke uitrusting en toevoegingen aan het Blue Mage Log.
  • Skysteel Tool-update – Disciples of the Land and Hand kunnen hun Skysteel Tools verder upgraden om nog efficiënter te kunnen craften en gatheren.
  • Nieuwe emotes, kapsels, meubels, mounts, minions, mode-accessoires en meer.

Het 'Final Fantasy XIV Announcement Showcase'-livestream wordt gehouden op 6 februari om het schappelijke tijdstip 2.30am. Tijdens deze digitale uitzending worden aankondigingen gedaan die vast iets te maken hebben met een nieuwe uitbreiding. De stream is te kijken op YouTube en het Final Fantasy XIV Online Twitch-kanaal.