Paret-Peintre wint Franse openingskoers

Aurélien Paret-Peintre heeft de Grand Prix Cycliste la Marseillaise op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fransman van AG2R Citroën was na 170 kilometer nipt de snelste van een uitgedund peloton. Thomas Boudat kwam als tweede over de finish, Bryan Coquard maakte het podium vol.

Naast het WK veldrijden stond vandaag ook de eerste Europese profkoers op het programma. In Zuid-Frankrijk stond vandaag de Grand Prix Cycliste la Marseillaise op het programma. Daarin kleurden zes vluchters de eerste uren van de koers, maar dezen werden ruim voor de finale weer bijgehaald door het peloton.

In de finale waren er veel verschillende aanvallen, maar niemand kreeg de ruimte van het peloton en vooral de ploeg van B&B Hotels van Coquard hield het samen. De sprint werd ook aangetrokken voor Coquard, maar in de sprint moest hij het nipt afleggen tegen landgenoten. Paret-Peintre was in de sprint nipt de snelste voor Boudat en de eerder genoemde Coquard. Voor Paret-Peintre was het zijn eerste profzege uit zijn carriere.