Freestyleskiër Burov niet te kloppen op aerials

Er staat dit seizoen geen enkele maat op freestyleskiër Maxim Burov, specialist op de aerials - het gymnastiekonderdeel van het skiën, waar een bepaalde sprong zo goed mogelijk uitgevoerd moet worden. In Raubichi boekte Burov zijn vijfde zege in vijf wedstrijden dit seizoen.

Mannen
Burov toverde in de finale een prachtige back-double-full-full-full uit de hoge hoed. Dat deden in totaal vier van de zes finalisten, maar niemand deed het zo goed als de Rus, die 126,24 punten kreeg en op de Wit-Russische sneeuw zijn zegereeks voort kon zetten. Landgenoot Stanislav Nikitin werd met 124,43 punten tweede, voor de 118,14 punten van de Canadees Lewis Irving.

Vrouwen
Megan Nick won twee weken geleden al in Yaroslavl en ook in Raubichi was ze de beste: met een back-full-double-full scoorde de Amerikaanse 89,88 punten en dat was net genoeg om de Australische favoriete Laura Peel en haar back-full-tuck-full (89,04) voor te blijven. Nick's landgenote Winter Vinecki kwam tot 88,12 punten met een back-double-full-full en werd daarmee derde.