Avondklokprotest in Stein; jongeren rellen, veel politie en ME op de been

Zaterdagavond rond middernacht keerde de rust terug in Stein. Eerder op de avond verzamelden zich een grote groep met het voornemen bij elkaar te komen, muziek te maken en alcohol te nuttigen. De ME werd ingezet om de groep te splitsen en ervoor te zorgen dat de situatie weer rustig werd en de avondklok werd opgevolgd. In totaal werden twaalf personen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vanaf 19.00 uur verzamelden zich mensen in het centrum. De politie ging het gesprek aan met de aanwezigen, maar zij waren niet bereid hun samenzijn te stoppen. Op de Stadhouderslaan werd vuurwerk afgestoken en richting de politie gegooid, hierbij raakte niemand gewond. De groep was rond 21.00 uur gegroeid tot ongeveer 100 personen. Vanwege de veiligheid en het aantal demonstranten cq belangstellenden werd de ME ingeschakeld. Bij de komst van de ME verplaatste de groep zich en door de inzet van de politie verspreidde de groep zich in kleinere groepjes over het centrum. Rond 23.00 uur was de rust wedergekeerd.

Onbegrijpelijk
De politie heeft als opdracht de avondklok te handhaven. Ze kunnen niet overal zijn maar daar waar de politie aanwezig is, treden ze op. In Stein was dat noodzakelijk. Algemeen commandant Bert Vermariën: ‘Het is onbegrijpelijk dat mensen ondanks de gezondheidscrisis en de maatregelen die genomen zijn moedwillig samenkomen en doelbewust proberen de situatie te laten escaleren. Wij hebben ervoor gekozen de situatie op een veilige manier af te bouwen.’