Snowboardster Riegler (47) wint in World Cup, Dekker in kwartfinales

De World Cup-wedstrijd snowboarden op de parallelslalom in het Oostenrijkse Bad Gastein is woensdag afgesloten met een thuisfeestje: veteranen Andreas Prommegger en Claudia Riegler gingen er in de teamwedstrijd met de overwinning vandoor.

De 40-jarige Prommegger en zijn zelfs nog zeven jaar oudere teamgenote, die in de World Cup debuteerden in respectievelijk 1997 en 1994, rekenden in de finale af met Stefan Baumeister en Cheyenne Loch uit Duitsland. De derde plek ging naar het Russische team Dmitry Loginov/Sofia Nadyrshina, met 20 en 17 jaar een tikkeltje jonger dan de winnaars. Het duo klopte het tweede Oostenrijkse team, Benjamin Karl/Daniela Ulbing, in de strijd om plek drie.

De individuele wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door tiner Nadyrshina, die in de finale zag hoe Loch de finish niet haalde. Selina Jörg uit Duitsland pakte de derde plek dankzij winst op de Zwitserse Julie Zogg, die in de kwartfinales van Michelle Dekker won. De Nederlandse eindigde zo als zesde, Kiki Bedier de Prairie kwam met plek 42 niet door de kwalificaties.

In de mannenwedstrijd ging de overwinning naar de Italiaan Aaron March. Nadat hij in de halve finales afrekende met Prommegger, was hij in de eindstrijd te sterk voor Loginov, die op zijn beurt landgenoot Igor Sluev had verslagen, maar in de finale de finish niet haalde. Prommegger pakte wel de derde podiumplek: in de kleine finale was hij enkele honderdsten sneller dan Sluev.