Nederlandse handballers pakken in EK-kwalificatie knap punt tegen Slovenië

De Nederlandse handballers hebben zondagavond een stunt geboekt in de kwalificatiewedstrijd in en tegen Slovenië voor het EK van 2022. Oranje maakte in de slotseconden de 27-27 en boekte een knap gelijkspel tegen groepsfavoriet Slovenië.

Het Nederlands handbalteam had vorige week in Almere nog een duidelijke nederlaag geleden tegen Slovenië (23-34) en moest het vandaag opnieuw opnemen tegen Sloveense handballers. Nederland had Luc Steins terug, die vorige week vanwege een coronabesmetting het thuisduel nog moest missen, en dat was goed te merken aan het Nederlandse spel.

Oranje kon tot 15-15 goed meekomen met Slovenië, maar in de tweede helft leek Slovenië toch met de winst ervandoor te gaan. Met nog tien minuten spelen was het 25-20 in het voordeel van de Sloveense ploeg, toch knokte Nederland zich terug in de wedstrijd en kwam weer op gelijke hoogte met de Slovenen (25-25).

In de laatste minuten van de wedstrijd leek Slovenië alsnog met de winst ervandoor te gaan, maar bij 27-26 in het voordeel van Slovenië, met nog een halve minuut te gaan verspeelde de thuisploeg de bal. Nederland kreeg nog één aanval om te spelen en het was Kay Smits, goed voor negen goals deze wedstrijd, die voor het gelijkspel zorgde.

Voor Nederland is het belangrijk punt, waardoor het team van bondscoach Erlingur Richardsson ook na de duels met Slovenië uitzicht blijft houden op het EK van 2022. Nederland staat momenteel derde achter Polen en Slovenië, maar speelt dit jaar nog twee keer tegen Polen. Ook neemt Nederland het nog één keer op tegen Turkije, waarvan ze eerder deze EK-kwalificatiereeks wonnen.