Bokser Garcia boekt prachtige zege, Guttierez onttroont Alvarado

In het Texaanse Dallas stond afgelopen weekeinde een mooi rijtje gevechten klaar op het boksprogramma en dat leverde behoorlijk wat spektakel op. Er werd gevochten om twee wereldtitels en één interimwereldtitel en die gevechten waren allemaal mooi.

Ryan Garcia (20-0, 17 KO's) - Luke Campbell (20-3, 16 KO's)
Het hoofdgevecht ging tussen Garcia en Campbell, met als inzet de WBC-interimwereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg). Het werd een bijzonder fraaie strijd, waarin de jonge Garcia in de tweede ronde hard tegen het canvas werd geslagen. Toch stond hij op en vocht hij zich terug in het gevecht en tegen de tijd dat de zesde ronde aanbrak had hij de overhand.

In die zesde ronde begonnen de benen van Campbell steeds minder stabiel te worden en Garcia rook bloed. In de zevende ronde maakte hij het af: een perfect geplaatste stoot op het lichaam van Campbell dwong zijn opponent naar de grond en de Brit, die vorig jaar de strijd om drie wereldtitels verloor van Vasyl Lomachenko, kwam niet meer op tijd overeind.

Rene Alvarado (32-8, 21 KO's) - Roger Gutierrez (24-3, 20 KO's)
In 2017 won Alvarado al eens op knockout van Gutierrez, die de Nicaraguaan dat graag betaald wilde zetten. Alvarado ging inmiddels de ring in om zijn WBA-wereldtitel in het supervedergewicht (-59kg) te verdedigden tegen de Venezolaan, die zijn eerste wereldtitelgevecht uit mocht vechten.

Gutierrez liet er geen gras over groeien en was in de eerste ronden duidelijk de beste: hij mepte Alvarado in ronde drie zelfs twee keer naar het canvas. De kampioen vocht zich echter terug als een waardig kampioen en maakte het erg spannend, tot Gutierrez hem in de twaalfde ronde nog eens vloerde. De twaalf ronden werden gecompleteerd en de jury wees Gutierrez met drie keer 113-112 opvallend voorzichtig aan als nieuwe wereldkampioen.

Felix Alvarado (35-2, 30 KO's) - DeeJay Kriel (16-1, 8 KO's)
Rene Alvarado's tweelingbroer Felix verloor in 2013 en 2014 al kansen op een wereldtitel, maar in 2018 won hij de IBF-titel in het lichtvlieggewicht (-49kg). Die mocht hij zaterdag voor de tweede keer verdedigen, dit keer tegen de Zuid-Afrikaan DeeJay Kriel. Alvarado was bijna het hele gevecht beter, op wat momenten halverwege na, en kreeg Kriel in de tweede en vierde ronde neer alvorens er in de tiende ronde een einde aan te maken.