Alvarado wint in blubber van Herentals

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de veldrit in het Belgische Herentals gewonnen. Voor de regerend wereldkampioene was dit de eerste overwinning sinds half november.

Door de regenval was het parcours een grote modderpoel geworden, gecombineerd met de hoogteverschillen zorgde dat voor een zware wedstrijd.

In de eerste ronde ontstond een kopgroep van vijf rensters: Alvarado, Denise Betsema, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en de Belgische Sanne Cant. Een ronde later moesten Kastelijn en Cant lossen.

Waar Brand de afgelopen weken een maat te groot was voor de concurrentie kon ze woensdag geen echte tegenstand bieden aan de wereldkampioene. Alvarado was door haar stuurkunst een klasse apart en reed weg bij haar metgezellen.

Na vier rondes kwam de Rotterdamse als winnares over de finish. Brand eindigde op bijna twintig seconden als tweede. Op de derde plaats finishte Betsema.

Marianne Vos die dinsdag in Essen haar eerste veldrit van het seizoen direct won moest starten vanuit het achterveld maar bewees opnieuw haar klasse door als zesde de finishen.

Uitslag
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Clara Honsinger (USA)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Marianne Vos (NED)
7. Manon Bakker (NED)
8. Yara Kastelijn (NED)
9. Kata Blanka Vas (HUN)
10. Fem Van Empel (NED)