Omtzigt zet VVD'er te kijk die Kamervragen stelt over kerstlampjes

VVD'er Daniel Koerhuis kondigde vandaag via Twitter aan Kamervragen te stellen over uitbundige kerstverlichting die van een woningcorporatie in Leiderdorp verwijderd moet worden. CDA parlementariër Pieter Omtzigt vindt het zijne van het niveau van de Kamervraag en gaf via Twitter aan dat minister Kajsa Ollongren wel betere dingen te doen heeft.

Als goed VVD'er viste Koerhuis zijn vraag over de rel in Leiderdorp uit de Telegraaf. "Kerst is een belangrijke feestdag in NL. We moeten dit jaar kerst al thuis vieren. Ik vind het dan onbegrijpelijk dat een corporatie kerstverlichting wil weg hebben", zo stelt de liberaal.

Omtzigt sprak zich eerder al uit tegen onbelangrijke Kamervragen. De CDA'er vindt dat Kamerleden zich vooral moeten bezighouden met het opstellen van goede wetgeving. "Er zijn ook zaken waarover je geen kamervragen hóeft te stellen hè? De minister moet behoorlijk wat problemen oplossen, maar een conflict over kerstverlichting. Ik zou zelf wel andere vragen over problemen in de volkshuisvesting bedenken...", aldus de nummer twee van de Christendemocraten.