Zweedse moeder (70) houdt zoon bijna 30 jaar gevangen in hun appartement

Uit een verwaarloosd appartement in Stockholm heeft de politie een 41-jarige man bevrijd die sinds zijn twaalfde afgezonderd van de buitenwereld zou zijn gehouden door toedoen van zijn moeder (70). De vrouw is gearresteerd op verdenking van vrijheidsberoving en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Zo valt te lezen in de Gelderlander.

Zondagavond deed een familielid de trieste ontdekking. Al langere tijd vermoedde ze dat de man niet naar buiten mocht en kreeg afgelopen zondag eindelijk de mogelijkheid om het appartement te bezoeken terwijl de vrouw des huizes niet thuis was.

Ze schrok enorm van wat ze in het zwaarvervuilde en stinkende appartement aantrof. De man (41) zat in een hoek van een stikdonkere kamer en reageerde angstig toen zijn familielid een kaars ontstak. De man was zwaar verwaarloosd en kon amper spreken. Zijn benen zaten onder de wonden, hij kon met veel moeite overeind komen en had bijna geen tanden meer in zijn mond. Het familielid heeft een ambulance laten komen en de man werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteren moest worden geopereerd aan zijn benen. Zijn toestand wordt als ernstig, maar niet levensbedreigend, omschreven.