Schansspringer Eisenbichler opent seizoen met winst

In het Poolse Wisla is de eerste individuele World Cup-wedstrijd van het schansspringseizoen gehouden. Zaterdag stond er al een landenwedstrijd op het programma, zondag mochten de beste vijftig van de kwalificatie van vrijdag in actie komen.

In de eerste ronde sprong de Sloveen Anze Lanisek ietwat verrassend naar de leiding, gevolgd door de toch ook wel verrassende Oostenrijker Daniel Huber. Markus Eisenbichler uit Duitsland zat er ook dicht bij, net als zijn landgenoot Karl Geiger, terwijl de Japanner Yukiya Sato op wat meer afstand stond. Piotr Zyla uit Polen, de Noor Halvor Egner Granerud en thuisspringers Klemens Muranka en Dawid Kubacki konden net als Philipp Aschenwald (Oostenrijk) mogelijk nog dromen van het podium.

De tweede ronde leverde prima sprongen op, hoewel de Duitser Martin Hamann zijn monstersprong zag eindigen met een val. Met vijf man te gaan had Granerud de leiding in handen, wat ook na Sato's sprong het geval was. Geiger sprong er wel voorbij, maar Eisenbichler passeerde hem dan weer. Huber viel wat tegen en kwam achter de twee Duitsers terecht, waarna Lanisek het mocht beslissen. De Sloveen kon het echter niet bolwerken en Eisenbichler ging er met de winst vandoor, voor Geiger en Huber en met Lanisek 'slechts' op plek zes.