Vuelta: Etappe 17 - De laatste bergen, een nachtkaars of spektakel?

De laatste serieuze etappe van de Vuelta a España wacht op ons en op de heren renners: 178 kilometer met een finish bergop, waar het klassement min of meer definitief gemaakt gaat worden, met zondag de slotrit naar Madrid op het programma.

Het gaat vandaag eerst een tijdje in dalende lijn, waarna de vrij lange, maar niet al te zware Puerto del Portillo de las Baltuecas beklommen wordt - in theorie kan hier alvast oorlog gemaakt worden. Vervolgens trekken we via drie klimmetjes van de derde categorie door naar veertig kilometer voor de finish, waar het weer serieus wordt.

De Alto de la Garganta is vrij lang, maar moet wel te doen zijn, daarna trekt men door naar de slotklim, de Alto de la Covatilla. Die is zo'n tien kilometer lang en vooral in de eerste helft met zo'n tien procent behoorlijk zwaar, als er oorlog gemaakt gaat worden móet het hier gebeuren.

Rellende_Rotscholier beschrijft alles hier nog weer eens in fraai detail, we lezen daar ook dat de start om 12.10 uur gepland staat. We kunnen zowaar de hele etappe live kijken op Eurosport en Sporza, de finish ligt weer tussen grofweg vijf uur en half zes.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)