Van Duijvenbode als laatste Nederlander klaar op EK darts

De kwartfinales van het EK Darts zijn het eindstation voor Dirk van Duijvenbode. Aubergenius verloor met 10-4 van Jonny Clayton. Geen enkele Nederlander haalde de laatste vier. 

Van Duijvenbode en Clayton begonnen slordig aan de partij in Oberhausen. Het vizier stond bij beide darters duidelijk niet op scherp, getuige de vele missers op de dubbels. In de eerste vier sets misten Van Duijvenbode en Clayton samen in totaal 22 keer op de dubbel, waardoor de partij langzaam op gang kwam.

Een break van Clayton in de achtste leg werd Van Duijvenbode, die eerder deze maand doorstootte naar de finale van de World Grand Prix, fataal. Clayton pakte na een 4-4 tussenstand zes legs op rij en liep uit naar een eenvoudige 10-4 zege. 

Eerder deze maand baarde Van Duijvenbode opzien door op de World Grand Prix in Coventry de finale te halen. Van Duijvenbode is vooralsnog semiprof. Hij werkt ook in een auberginekwekerij in ‘s-Gravenzande. De Zuid-Hollander hield aan zijn topweek in Coventry een bedrag van 55.000 euro over aan prijzengeld.

Eerder op de avond wist James Wade af te rekenen met William O’Connor. Wade won met 10-4. Daardoor plaatste hij zich als eerste voor de halve finale. Peter Wright schrok niet van zijn favorietenstatus en boekte een 10-6 overwinning op Steve West. Snakebite is de hoogst geklasseerde darter die nog aanwezig is in Duitsland. Hij stuit bij de laatste vier op Clayton.

De andere halve eindstrijd gaat tussen James Wade uit Engeland en de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Rob Cross, die in de finale Gerwyn Price versloeg.

EK Darts - kwartfinales
James Wade 10-4 William O'Connor
Jonny Clayton 10-4 Dirk van Duijvenbode
Peter Wright 10-6 Steve West
Devon Petersen 10-6 Ian White

Halve finales - vanaf 20.00 uur
James Wade v Devon Petersen
Peter Wright v Jonny Clayton

Finale
Wade/Petersen v Wright/Clayton