Vuelta: Etappe 11 - Knallen in de bergen

Het is weer weekeinde in de Vuelta en dat betekent dat de klimmersbenen ondergeschroefd moeten worden, vandaag al helemaal. De heren krijgen 170 kilometer voor de kiezen en voor de mindere klimgoden wordt het aanklampen om de tijdslimiet te halen.

De rit begint al bergop, maar het eerste heuveltje is slechts een voorzichtige opwarmer. Vervolgens volgt een eerste klim die we een berg mogen nemen, gevolgd door de tien kilometer lange en grotendeels loodzware Alto de la Cobertoria.

We dalen af en maken ons op voor de Puerto de San Lorenzo, dik negen kilometer lang en ook grotendeels erg steil. Na een afdaling trekken we richting de slotklim, de 18,6 kilometer lang Alto de la Farrapona, waarvan vooral de laatste zes kilometers zwaar zijn.

Voor een meer gedetailleerde voorbeschouwing verwijzen we weer door naar Rellende_Rotscholier's werken, hier te lezen. Kort na het middaguur kunnen we inschakelen op Canvas, deze heerlijke rit wordt volledig uitgezonden. De finish ligt zo tussen vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)