Bertens doodsimpel naar achtste finales Roland Garros, Halep vernedert Anisimova

Tennisster Kiki Bertens heeft zich met grote overtuiging geplaatst voor de achtste finales op Roland Garros. De Nederlandse nummer vijf van de plaatsingslijst trad twee dagen na haar monsterpartij tegen Sara Errani aan tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-62) en was binnen een uur klaar: 6-2, 6-2.

De als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep had nog wat minder lang nodig dan Bertens. De Amerikaanse Amanda Anisimova, als 25e geplaatst, had geen schijn van kans en wist bij de gratie Gods nog een game te winnen, maar daar was dan ook alles mee gezegd: 6-0, 6-1.

De Oekraïnse Elina Svitolina (3) nam het op tegen Ekaterina Alexandrova (27) uit Rusland en had het wel wat lastiger. Een vroege break was in set één genoeg, in de tweede set maakte Svitolina een vroege break juist ongedaan, alvorens het duel definitief op slot te gooien: 6-4, 7-5.

Voor de Belgische Elise Mertens (16) was thuisfavoriete Carolina Garcia (WTA-45) in drie sets te sterk, hoewel ze wel vijf matchpoints weg wist te werken: 1-6, 6-4, 7-5.

Het jonge Poolse toptalent Iga Swiatek (WTA-53) zet haar indrukwekkende opmars voort en stuurde de Canadese oud-wereldtopper Eugenie Bouchard (WTA-168) met 6-3, 6-2 naar huis.