The Walking Dead schuifelt naar Magic The Gathering

Speluitgever Wizards of the Coast heeft bekendgemaakt dat het kaartspel Magic the Gathering gaat samenwerken met de televisieserie The Walking Dead. Op 4 oktober verschijnt een gelimiteerde kaartenreeks dat samenhangt met de lancering van The Walking Dead: World Beyond. 

The Walking Dead schuifelt naar Magic the Gathering

De set krijgt enkele premium kaarten met iconische personages uit de bekende zombieserie, geïllustreerd door verschillende tekenaars. "Iedere kaart heeft eigenschappen die geinspireerd zijn door personages of elementen uit The Walking Dead", zo laat vice-president Games & Entertainment Clayton Neuman van AMC Networks weten. "Deze eigenschappen zijn volledig nieuw in de wereld van Magic."

Neuman legt verder uit dat hoewel de serie zich weliswaar afspeelt in een postapocalyptische wereld, het verhaal altijd om de personages heeft gedraaid. De focus van de kaarten ligt daarom echt op de personages. "Voor iedere kaart die in de set is verwerkt hebben we de tijd genomen om na te denken over de unieke eigenschappen van de personages en hoe we dat in Magic kunnen verwerken. Dit moet op een manier dat logisch is, maar wel een uitdaging verzorgd voor spelers."

Wizards of the Coast productontwikkelaar Mark Heggan, die eerder aan crossovers met Godzilla en My Little Pony heeft gewerkt, voegt toe: "Dit is de eerste keer dat we volledig nieuwe kaarten ontwikkelen om personages en bijbehorende werelden te introduceren." Als preview is de eerste kaart van de set al gedeeld: een spelkaart met Michonne. Deze kaart is ontworpen door de Kroatische tekenaar Romana Kendelic, die eerder heeft gewerkt aan bord- en spelkaarten voor onder meer Arkham HorrorStar Wars: The Card Game, Lord of the Rings: The Card Game and Call of Cthulhu LCG.

Michonne the Walking Dead Magic