PSV en Atalanta Bergamo bereiken akkoord over Lammers, opvolger Zahavi staat in de startblokken

PSV en Atalanta Bergamo hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sam Lammers. Volgens het Eindhovens Dagblad is de transfersom ongeveer tien miljoen euro. De opvolger van Lammers is Eran Zahavi, de 33-jarige Israëliër wordt dinsdagmiddag in Eindhoven gepresenteerd.

De 23-jarige Lammers speelde sinds 2010 voor PSV, waar hij in 2016 debuteerde in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam de Brabander tot 29 duels in het eerste elftal, waarin hij zes keer scoorde.

“Het was een moeilijke beslissing om PSV te verlaten”, vertelt Lammers op de website van PSV. “Ik heb hier bijna tien jaar gespeeld en ben vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Uiteindelijk kies ik nu voor het spelen in een topcompetitie, omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Graag wil ik PSV bedanken voor de kansen die ik heb gekregen.”

“Wij wilden heel graag met Sam verder, maar hij heeft toch een andere keuze gemaakt”, reageert Technisch Manager John de Jong. “Dat vinden we erg jammer, maar we wensen hem het beste. We hebben stevige onderhandelingen gevoerd, maar altijd met respect voor elkaar. Als partijen moeilijk op één lijn komen of van mening verschillen, heeft dat niet zelden invloed op de werkhouding. Sam heeft zijn hoofd geen moment op hol laten brengen en dat tekent zijn karakter en houding. Daarom hebben we ook niet getwijfeld of we hem tegen Groningen wel moesten opstellen.”