Geweldige Moto3-race beslist na zware strijd in slotronde

De Grand Prix van Emilia Romagna in de Moto3 is weer eens een waar spektakel geworden. De jongelingen van de WK's in de wegracerij streden tot in de allerlaatste meters voor de winst in een race die weer typisch was voor de Moto3.

Raul Fernandez vertrok voor de derde keer vanaf poleposition, met Tony Arbolino en Andrea Migno naast hem. Fernandez maakte gelijk duidelijk dat hij voor de winst ging, WK-leider Albert Arenas en Arbolino volgden met Romano Fenati, Celestino Vietti en Jeremy Alcoba daar dan weer achter.

Zoals gewoonlijk bleef er weer een grote groep samen, richting de helft van de race aangevoerd door Vietti, Arenas en Jaume Masia - Dennis Foggia schoof onderuit. Darryn Binder zat er ook weer bij: de Australiër was vanaf plek twintig gestart en reed zich zoals gewoonlijk naar voren, waarbij het doorgaans wachten is tot hij dan onderuit gaat.

Vijf ronden voor het einde ging Binder vanaf een prima positie uiteraard tegen het asfalt, de racedag zou anders geen racedag zijn. Vietti reed nog altijd op kop, voor Masia en de naar voren gekomen Ai Ogura, die zo virtueel voorbij Arenas ging in het WK - voor wat het waard was met nog vier ronden en tig inhaalacties te gaan.

Vietti, Arenas en Fenati gingen aan kop de slotronde in. Daarin haalde iedereen iedereen in en werd dat nog eens herhaald, er was niet tegenop te schrijven. Uiteindelijk was het remmenknijper Fenati die de winst pakte, voor Vietti en Ogura.