Next-gen en Sam Fisher in Rainbow Six Siege

Ubisoft heeft heel wat nieuws over Rainbow Six Siege. Sam Fisher komt in de het derde seizoen Operation Shadow Legacy in actie, de game is dit najaar verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X in 4K en 120 FPS met render scaling en Ubisoft heeft de eerste World Cup aangekondigd.

Operation Shadow Legacy, het derde seizoen van het vijfde jaar Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu beschikbaar en introduceert onder andere de nieuwe aanvallende Operator Sam ‘Zero’ Fisher, bekend van de Splinter Cell-games, de geheel opnieuw ontworpen map Chalet en een reeks aan gameplayveranderingen. Spelers met de Year 5 Pass krijgen meteen toegang tot de nieuwe Operator. Voor de overige spelers is het vanaf 27 september mogelijk om de nieuwe Operator te ontgrendelen met Renown of R6 Credits. Alle andere nieuwe content, inclusief de nieuwe versie van Chalet, is nu gratis beschikbaar voor alle spelers. Tevens introduceert Year 5 Season 3 een nieuwe Battle Pass, die vanaf nu beschikbaar is (tot en met 19 oktober).

Nieuwe spelers schaffen de game aan voor dezelfde prijs als die voor de huidige generatie consoles en alle spelers die de game reeds bezitten, krijgen een gratis next-gen upgrade voor de PlayStation 5 of Xbox Series X en behouden hun voortgang en in-game content. Tevens ondersteunt de game cross-generation, waardoor spelers van de huidige generatie samenspelen met next-gen spelers op dezelfde consolefamilie.

De allereerste Rainbow Six World Cup vindt plaats in de zomer van 2021. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Rainbow Six esports strijden spelers uit 45 verschillende landen en regio’s op het hoogste niveau om zich te kronen tot de allereerste Rainbow Six wereldkampioen en zo de trofee mee naar huis te nemen. Voor deze speciale gelegenheid is viermalig NBA-winnaar Tony Parker betrokken als ambassadeur.