Rainbow Six: Siege onthult Operation Steel Wave

Ubisoft heeft het nieuwe seizoen van Rainbow Six: Siege onthuld. Operation Steel Wave bevat twee nieuwe operators, een nieuwe map rework en enkele veranderingen voor balans.

De twee nieuwe operators heten Ace en Melusi. De Noorse Ace zal een belangrijke rol in de komende meta spelen, hij is de vierde attacker in de game die bekend zal komen te staan als een 'hard breacher', dat wil zeggen dat zijn gadget dus in staat is stalen muren te verwoesten en daarmee defenders het leven zuur te maken. De Zuid-Afrikaanse Melusi is een nieuwe defender die in staat is banshees rondom de basis te plaatsen. Deze nieuwe gadget zal attackers in de buurt detecteren en hen vertragen door middel van geluidsgolven.

Verder zegt het komende seizoen vaarwel tegen de map House, die volledig vernieuwd zal worden. De eerder uitgebrachte operators Amaru, Kali en Oryx krijgen significante buffs om hen meer competitief te maken. Afsluitend krijgen enkele defenders een nieuwe secondary gadget: het proximity alarm. Dit alarm gaat direct af zodra een attacker dichtbij loopt, wat het des te makkelijker maakt voor defenders om de stappen van hun concurrentie te volgen.

De exacte datum is nog niet bekend, maar de verwachting is dat Operation Steel Wave deze maand naar Rainbox Six: Siege komt.