Sam Fisher is terug... in Rainbow Six: Siege

Ubisoft heeft het nieuwe seizoen van Rainbow Six: Siege onthuld. Het derde seizoen van het jaar heet Operation Shadow Legacy en voegt Sam Fisher, de hoofdrolspeler van de Splinter Cell-games, toe als speelbare operator.

Sam zal in de game bekend komen te staan als Zero, zijn nieuwe codenaam. Zero zal het aanvallende team versterken met zijn Argus Launcher, een afvuurbare camera die zich door een muur kan boren en vervolgens beide kanten van de muur in de gaten kan houden. Naast de nieuwe operator belooft Operation Shadow Legacy op meerdere vlakken de meta compleet op te schudden. Enkele aanvallers krijgen toegang tot een nieuwe secondary gadget, een nieuw soort breaching charge dat ook een gat kan blazen in metalen muren. Daarnaast worden de sights en scopes van vrijwel alle wapens gewijzigd, waar voorheen alleen normale sights en een 3x ACOG scope beschikbaar waren, worden er nu ook 1,5x, 2x en 2,5x scopes toegevoegd, al zullen niet alle wapens toegang krijgen tot de nieuwe sights.

Ook het eerder aangekondigde Ping 2.0 zal het komende seizoen zijn opwachting maken. Het nieuwe systeem zou het nog makkelijker moeten maken om te communiceren met je team, door onder andere in staat te zijn gadgets van tegenstanders en medespelers gemakkelijk te kunnen pingen. Afsluitend krijgt de ranked map Chalet een complete rework om de map meer gebalanceerd te maken.

Operation Shadow Legacy komt over enkele weken naar Rainbow Six: Siege voor PlayStation 4, Xbox One en pc.