Da Costa Formule E-kampioen, Vergne wint in Berlijn

Antonio Felix da Costa heeft zich voor het eerst gekroond tot kampioen in de Formule E. Tijdens de vierde race van de zes races tellende seizoensfinale op voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn viel uiteindelijk de beslissing in de titelstrijd.

Techeetah-teamgenoten Jean-Eric Vergne en Da Costa vertrokken vanaf de eerste rij, met Oliver Rowland, Sebastien Buemi, Nyck de Vries en Felipe Massa erachter - Robin Frijns mocht op plek tien staan, maar startte wegens een technisch probleem niet. In grofweg die volgorde kwamen ze de eerste bochten door, tot Maximilian Günther achterop Oliver Turvey reed en forse schade opliep, een dag nadat de Duitser nog de winst pakte.

De eerste Attack Modes werden na een dikke tien minuten ingezet, terwijl er voorzichtig zowaar een paar druppels vielen. Aan het einde van de eerste serie Attack Modes pakte Da Costa de leiding over van Vergne, waarmee de titel met nog twee races te gaan alsmaar dichterbij leek te komen. Rowland reed nog op plek drie, voor Buemi en De Vries, hoewel er tijdens de Attack Modes wat tijdelijke positiewisselingen plaats hadden gevonden in dat groepje.

In de slotfase van de race kwam Vergne weer terug langs Da Costa, die met de titel in zicht niet al te hevig verdedigde. Het werd een 1-2'tje voor Techeetah en Da Costa mocht zich de kampioen van het zesde Formule E-seizoen noemen. Buemi completeerde het podium, De Vries ging in de slotfase nog vrij agressief langs Rowland naar plek vier.