Tsunoda grijpt eerste F2-zege na aanvaring Schumacher en Shwartzman

Yuki Tsunoda heeft zijn eerste overwinning in de Formule 2 te pakken. De Japanse Red Bull-protégé was de beste op het circuit van Silverstone, hoewel daar in de sprintrace op zondag wel enig geluk bij kwam kijken.

Met PREMA-teamgenoten Robert Shwartzman en Mick Schumacher op de eerste rij ging de race van start en die posities hielden ze vast, met Yuki Tsunoda en de sterk vertrokken Jack Aitken en Christian Lundgaard erachter. Schumacher moest de aansluiting met Shwartzman na vijf ronden opgeven nadat hij even door het gras stuiterde, waardoor Tsunoda dichterbij kwam.

Aitken reed zich wat los van Lundgaard, die Louis Deletraz voorbij zag komen naar plek vijf, terwijl de Deen Zhou Guanyu al in zijn nek kreeg. Lundgaard begon vervolgens terug te vallen en vijf ronden voor het einde was het klaar: zijn linkervoorband gaf de geest. Ondertussen begon Schumacher toch weer bij Shwartzman onder de achtervleugel te kruipen en dat ging niet helemaal goed.

Schumacher viel Shwartzman aan en kwam er voorbij, maar de twee teamgenoten raakten elkaar en Tsunoda kwam binnendoor naar de leiding. Schumachr leek door te kunnen, Shwartzman had meer schade en werd in rap tempo bijgehaald en gepakt door Aitken, Deletraz, Zhou, Callum Ilott, Dan Ticktum en Nikita Mazepin. Tsunoda pakte zo zijn allereerste F2-zege, Schumacher en Aitken maakten het podium compleet.